Trinidad november 2007

 

Resan till Trinidad var inte så rolig. Först ville dom inte släppa ombord oss på planet på Arlanda för vår återresa inte var inom tre månader. Vi försökte förklara att vi hade en båt på Trinidad och att andra regler för visum gäller då. Det visste de inte utan sa att vi skulle vara tvungna att köpa en enkel biljett från Trinidad till Caracas. Vi skulle kunna få tillbaka det mesta vi betalade för den biljetten när vi väl fått visum på Trinidad. Vi fick gå med på det, men skrivaren som skulle skriva ut biljetten strejkade, så till sist släppte dom ombord oss ändå. Sen fick planet gå ner i Montreal för att tanka p.g.a. hård motvind. Det innebar att vi missade planet till Trinidad i New York. Vi fick hotellrum och fick flyga till Trinidad via Houston, Texas, vilket tog hela nästa dag.

 

När vi kom till Trinidad så hämtade Hanna Thompson oss på flygplatsen och vi bodde hos henne och Ray över natten. Inga problem med passpolis eller tull. Kaiso var i god form. Genom Power Boats kontor fick vi kontakt med Ricky Denoon som hjälpte oss att slipa ner botten till plasten och måla primer och två laget bottenfärg. David the Plummer fixade en ny pump till vår toalett. Den gamla hade börjat läcka under våren. Själva fixade vi rengöring, vaxning, småfel etc. Anna målade drev och propeller av aluminium med speciell etsande primer, mellanfärg och slutfärg som vi köpte i ett "paket". Så nu kanske det inte växer så mycket som förra året. Innan vi tog upp Kaiso gick båten knappt framåt med motor p.g.a. all beväxning på propeller och botten.

 

Vi hälsade också på vännerna Ulli och Merlene i Couva ett par dagar. Dom tog oss med på en "river lime" i Caura Valley. Där lagades curried duck m.m. över öppen eld vid kanten av ån under jättelika bambus som skuggade. En skön dag.

 

Onsdag 21.11. sjösattes Kaiso och vi ligger nu vid brygga och fixar återstående grejor. Igår 26.11. åkte vi ut och testade vattenmakaren, som funkade bra. Vi förbereder segling till Los Testigos och Margarita.